|  Geen categorie   |  Achteruitkijk Spiegel – Een Wandelcoach sessie met Hem en 3 honden.

Achteruitkijk Spiegel – Een Wandelcoach sessie met Hem en 3 honden.

Een wandeling over een glad geasfalteerd fietspad dat slingert door de uiterwaarden van de Maas. De 3 witte herders Thorak, Odin en Wolf scharrelen een beetje om ons heen. Mijn aandacht is niet echt op hen gericht, ze mogen vrij rondlopen, hun neus en oren achterna.

De man loopt stevig door, zijn blik gericht op de grond voor zijn voeten.

Het is warm, de lucht is blauw en er waait een zacht briesje. Muggen vliegen  in zoemende wolken om ons heen.

De man loopt met grote passen en raakt door zijn tempo steeds verder op mij vooruit.

Hij praat over het gevoel dat hij heeft op zijn werk, dat niemand zich om hem lijkt te bekommeren. 

Terwijl hij praat, kijkt hij over zijn linker schouder naar mij om. En ondertussen raakt hij steeds meer naar de zijkant van het geasfalteerde pad, loopt hij af en toe een beetje in de berm. Maar hij lijkt het zelf niet te merken.

Hij doet zijn best, echt, hij werkt hard, en als het moet, als ze het van hem vragen, werkt hij langer door, ook al is hij moe. Het laatste half jaar heeft hij veel over uren gemaakt, en dat heeft hij graag gedaan. Maar het zou zo fijn zijn, als s iemand aan hem zou vragen of ze iets van hem over kunnen nemen op zijn werk. Hij heeft ook een prive leven, een gezin. Daar wil hij ook van genieten.

Omkijkend naar mij, zich half omdraaiend, vraagt hij aan mij, of ik het niet ook fijn zou vinden als zoiets aan mij gevraagd zou worden.

Ik blijf even stil staan. De man draait zich van weer van me af, loopt inmiddels in de berm en stapt in stilte weer door.

Als hij omkijkt, lijkt hij zich bewust te worden dat ik een eindje achterop geraakt ben. En hij zegt met een lach in zijn stem: ”Goh, had ik maar beter in mijn achteruitkijk spiegel gekeken, dan had ik gezien dat je zo ver achterop was geraakt!”

De rest van de wandeling hebben we het over de Achteruitkijk Spiegel gehad als Metafoor voor zijn eigen gedrag. Hij kon hardop zeggen dat hij niet zelf alleen maar gas moest geven, maar ook eens achterom moest kijken, om aan anderen te vragen of zij hem wel bij konden houden.

Dat hij zelf in zijn eigen spiegelt

a

Everlead Theme.

457 BigBlue Street, NY 10013
(315) 5512-2579
everlead@mikado.com